Koktajle | | |
Poziom podstawowy | | |
Klasyczne i współczesne | Miary barowe w recepturach koktajlowych | |
| Przepisy na klasyczne koktajle: | |
| | - 2-składnikowe |
| | - 3-składnikowe |
| | - +4-składnikowe |
| Podstawowe rodzaje koktajli | |
Domowe syropy, likiery i nalewki | Proste przepisy na domowe: | |
| | - syropy* |
| | - kordiały* |
Dekoracje | Proste dekoracje koktajli ze skórek cytrusów | |
| Szablony do dekoracji | |
Poziom rozszerzony | | |
Klasyczne i współczesne | Historie klasycznych koktajli* | |
| Koktajle na każdą okazję: | |
| | - Brunch* |
| | - Mrożone* |
| | - Aperitify* |
| | - Na trawienie* |
| | - Deserowe* |
| | - Nightcap* |
Molekularne | Substytut białka jaj | |
| Fat-washing | |
| Sól w koktajlach | |
| Zamienniki cukru w koktajlach | |
| Klarowanie: | |
| | - Agar Agar |
| | - Milk-washing |
| Kwasowość w koktajlach | |
Dymne | Podstawowe techniki dymienia koktajli | |
Domowe syropy, likiery i nalewki | Proste przepisy na domowe: | |
| | - Nalewki* |
| | - Likiery* |
| Różne rodzaje infuzji alkoholowych | |
| Falernum | |
Zero waste | Oleo Saccharum | |
Dekoracje | Bezy | |
| Papier jadalny | |
| Dekoracja koktajlowe – poziom średniozaawansowany | |
Poziom zaawansowany | | |
Klasyczne i współczesne | Rekonstrukcje: | |
| | - Bloody Mary* |
| | - Cosmopolitan* |
| | - Gin & Tonic* + Popularne marki toników + Dekoracje |
| | - Negroni* |
| | - Mojito* + Rodzaje mięty |
| | - Old-Fashioned* |
| | - Piña Colada* |
| Barmani, których nazwiska należy znać* | |
| Koktajle sezonowe: | |
| | - Świąteczne |
Molekularne | Pianki molekularne | |
| Sferyfikacja podstawowa i odwrócona | |
| Przepisy na koktajle molekularne* | |
Domowe syropy, likiery i nalewki | Przepisy na bittersy koktajlowe | |
| Gorzkości w bittersach koktajlowych | |
Dekoracja | Kwiaty jadalne | |
*Artykuł w trakcie tworzenia. | | |