Koktajle deserowe
Klasyczne
![](https://kaizenbar.pl/wp-content/uploads/2020/12/Brandy-Alexander.jpg)
Brandy Alexander
Receptura:
- 30 ml brandy
- 60 ml likieru crème de cacao (brązowego)
- 30 ml śmietanki
Metoda: Shake
Szkło: Martini
Garnish: Świeżo starta gałka muszkatołowa
![](https://kaizenbar.pl/wp-content/uploads/2021/02/Chocolate-Martini.jpg)
Chocolate Martini
Receptura:
- 30 ml wódki
- 60 ml likieru crème de cacao (brązowego)
- 30 ml śmietanki
Metoda: Shake
Szkło: Martini
Garnish: Syrop czekoladowy + kakao
![](https://kaizenbar.pl/wp-content/uploads/2020/12/White-Russian-1024x1022.jpg)
White Russian
Receptura:
- 50 ml wódki
- 20 ml likieru kawowego
- 30 ml śmietanki
Metoda: Build
Szkło: Rock
Garnish: –
Współczesne
![](https://kaizenbar.pl/wp-content/uploads/2021/02/Key-Lime-Pie.jpg)
Key Lime Pie Martini
Receptura:
- 45 ml wódki waniliowej
- 15 ml likieru triple sec
- 30 ml soku anansowego
- 15 ml kordiału z limonki
Metoda: Shake
Szkło: Martini
Garnish: Okruchy ciastek (na rancie szkła)
Artykuł w trakcie tworzenia