Koktajle deserowe

Klasyczne

Brandy Alexander

Receptura:

  • 30 ml brandy
  • 60 ml likieru crème de cacao (brązowego)
  • 30 ml śmietanki

Metoda: Shake
Szkło: Martini
Garnish: Świeżo starta gałka muszkatołowa


Chocolate Martini

Receptura:

  • 30 ml wódki
  • 60 ml likieru crème de cacao (brązowego)
  • 30 ml śmietanki

Metoda: Shake
Szkło: Martini
Garnish: Syrop czekoladowy + kakao


White Russian

Receptura:

  • 50 ml wódki
  • 20 ml likieru kawowego
  • 30 ml śmietanki

Metoda: Build
Szkło: Rock
Garnish:

Współczesne

Key Lime Pie Martini

Receptura:

  • 45 ml wódki waniliowej
  • 15 ml likieru triple sec
  • 30 ml soku anansowego
  • 15 ml kordiału z limonki

Metoda: Shake
Szkło: Martini
Garnish: Okruchy ciastek (na rancie szkła)


Artykuł w trakcie tworzenia