Koktajle deserowe
Klasyczne
Brandy Alexander
Receptura:
- 30 ml brandy
- 60 ml likieru crème de cacao (brązowego)
- 30 ml śmietanki
Metoda: Shake
Szkło: Martini
Garnish: Świeżo starta gałka muszkatołowa
Chocolate Martini
Receptura:
- 30 ml wódki
- 60 ml likieru crème de cacao (brązowego)
- 30 ml śmietanki
Metoda: Shake
Szkło: Martini
Garnish: Syrop czekoladowy + kakao
White Russian
Receptura:
- 50 ml wódki
- 20 ml likieru kawowego
- 30 ml śmietanki
Metoda: Build
Szkło: Rock
Garnish: –
Współczesne
Key Lime Pie Martini
Receptura:
- 45 ml wódki waniliowej
- 15 ml likieru triple sec
- 30 ml soku anansowego
- 15 ml kordiału z limonki
Metoda: Shake
Szkło: Martini
Garnish: Okruchy ciastek (na rancie szkła)
Artykuł w trakcie tworzenia