Rekonstrukcje i twisty: Piña Colada

Cafe Colada

Receptura:

  • 45 ml spiced rumu
  • 15 ml likieru bananowego
  • 15 ml likieru kawowego
  • 45 ml soku ananasowego
  • 22 ml śmietanki / Coco Lopez
  • 15 ml soku pomarańczowego
  • 7 ml świeżego soku z limonki

Metoda: Shake
Szkło: Rock + kruszony lód
Garnish: Starta gałka muszkatołowa + rim z wiórek kokosowych (opcjonalnie)


Enhanced Piña Colada

Receptura:

  • 60 ml białego rumu
  • 30 ml świeżego soku z limonki
  • 30 ml syropu anansowego
  • Uzupełnij wodą kokosową

Metoda: Shake
Szkło: Highball
Garnish: Kawałek ananasa (opcjonalnie)


Piña Colada Clarified Milk Punch

Receptura (4 porcje):

  • 240 ml starzonego rumu
  • 135 ml wody kokosowej
  • 60 ml Allspice Dram
  • 15 ml syropu cukrowego
  • 90 ml świeżego soku ananasowego (przecedzonego)
  • 60 ml świeżego soku z limonki (przecedzonego)
  • 150 ml pełnego mleka

Metoda: Klaryfikacja (Milk-Washed)
Szkło: Rock
Garnish: Kawałek ananasa (opcjonalnie)


Artykuł w trakcie tworzenia.