Rekonstrukcje i twisty: Bloody Mary

Bacon Bloody Mary

Receptura:

  • 40 ml wódki infuzowanej pieczonym boczkiem
  • 150 ml soku Clamato
  • 15 ml soku cytrynowego
  • szczypta soli
  • szczypta świeżo mielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki sosu Worcestershire
  • 2-3 krople tabasco

Metoda: Build
Szkło: Highball + kości lodu
Garnish: Plaster pieczonego boczku


Bloody Caesar

Receptura:

  • 40 ml wódki
  • 100 ml soku Clamato
  • 15 ml soku cytrynowego
  • szczypta soli (najlepiej selerowej)
  • szczypta świeżo mielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki sosu Worcestershire
  • 2-3 krople tabasco

Metoda: Build
Szkło: Highball + kości lodu
Garnish: Łodyga selera naciowego (opcjonalnie oliwki lub pikle)


Chrzanowa Bloody Mary

Receptura:

  • 40 ml wódki
  • 150 ml soku pomidorowego
  • 15 ml soku cytrynowego
  • szczypta soli
  • szczypta świeżo mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka siekanej cebuli
  • 1/8 łyżeczki mielonej papryki
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżeczka zalewy z pikli
  • 5-10 ml sosu Worcestershire
  • 2-3 krople tabasco

Metoda: Shake + Strain
Szkło: Tumbler
Garnish: Łodyga selera naciowego (opcjonalnie pikle)


Smoky Bloody Mary

Receptura:

  • 40 ml mocno dymnej szkockiej whisky
  • 100 ml soku pomidorowego
  • 15 ml soku cytrynowego
  • szczypta soli (najlepiej morskiej)
  • szczypta świeżo mielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki sosu Worcestershire
  • 2-3 krople tabasco

Metoda: Build
Szkło: Highball + kości lodu
Garnish: Łodyga selera naciowego (opcjonalnie oliwki lub pikle)


Artykuł w trakcie przygotowania.