Alkohole | ||
Poziom podstawowy | ||
Podstawowe(bez whisky) | Charakterystyka podstawowych rodzajów alkoholi | |
Proces destylacji alkoholu | ||
Whisky / whiskey | Charakterystyka podstawowych gatunków whisky / whiskey | |
Poziom rozszerzony | ||
Podstawowe (bez whisky) | Charakterystyka szczegółowa: | |
- Rum | ||
- Wódka | ||
- Gin | ||
- Tequila | ||
Rodzaje brandy | ||
Aperitif | ||
Digestif | ||
Bittersy koktajlowe | ||
Aparaty destylacyjne: | ||
- Alambic Armagnacais | ||
Whisky / whiskey | Regiony produkcji whisky single malt | |
Poziom zaawansowany | ||
Podstawowe (bez whisky) | Alkohole mniej znane: | |
- Arrack | ||
- Baijiu | ||
- Cachaça | ||
- Mezcal | ||
- Miód pitny | ||
- Pisco | ||
Rumy świata: | ||
- Barbados | ||
- Gujana | ||
- Martynika | ||
Whisky / whiskey | Whisky świata: | |
- Tajwan | ||
Proces produkcji: | ||
- Single Malt | ||
Beczki: | ||
- Wpływ na smak whisky | ||
- Podział ze względu na rozmiar | ||
*Artykuł w trakcie tworzenia. |