Rekonstrukcje i twisty: Mojito

Blueberry & Lavender Mojito

Receptura:

  • 60 ml białego rumu
  • 20 ml syropu z lawendy
  • 15 ml świeżego soku z limonki
  • 8-10 borówek amerykańskich
  • kilka listków mięty
  • top sody/wody mineralnej

Metoda: Muddled
Szkło: Highball
Garnish: Listek mięty + lawenda i borówki (opcjonalnie)


Kapsułki sferyczne Mojito

Receptura (10-12 porcji):

  • 100 ml rumu
  • 100 ml wody destylowanej
  • 80 ml syropu cukrowego miętowego
  • 40 ml soku z limonki
  • 3,2g (1% wagi całkowitej) Gluco
  • 0,5g xantany (0,2% całkowitej wagi)

Metoda: Sferyfikacja odwrócona
Szkło: Łyżka do przystawek


Mojito Martini

Receptura:

  • 50 ml białego rumu
  • 20 ml świeżego soku z limonki
  • 15 ml syropu prostego (2:1)
  • kilka listków mięty
  • Splash sody/wody mineralnej

Metoda: Shake (wszystkie składniki prócz sody) + double strain
Szkło: Martini
Garnish: Listek mięty


Mojito Kokosowe

Receptura:

  • 30 ml białego rumu
  • 30 ml likieru Malibu
  • 25 ml świeżego soku z limonki
  • 20 ml syropu kokosowego
  • kilka listków mięty
  • top sody/wody mineralnej

Metoda: Muddled
Szkło: Highball
Garnish: Listek mięty

Artykuł w trakcie przygotowania.