Rekonstrukcje i twisty: Mojito
Blueberry & Lavender Mojito
Receptura:
- 60 ml białego rumu
- 20 ml syropu z lawendy
- 15 ml świeżego soku z limonki
- 8-10 borówek amerykańskich
- kilka listków mięty
- top sody/wody mineralnej
Metoda: Muddled
Szkło: Highball
Garnish: Listek mięty + lawenda i borówki (opcjonalnie)
Kapsułki sferyczne Mojito
Receptura (10-12 porcji):
- 100 ml rumu
- 100 ml wody destylowanej
- 80 ml syropu cukrowego miętowego
- 40 ml soku z limonki
- 3,2g (1% wagi całkowitej) Gluco
- 0,5g xantany (0,2% całkowitej wagi)
Metoda: Sferyfikacja odwrócona
Szkło: Łyżka do przystawek
Mojito Martini
Receptura:
- 50 ml białego rumu
- 20 ml świeżego soku z limonki
- 15 ml syropu prostego (2:1)
- kilka listków mięty
- Splash sody/wody mineralnej
Metoda: Shake (wszystkie składniki prócz sody) + double strain
Szkło: Martini
Garnish: Listek mięty
Mojito Kokosowe
Receptura:
- 30 ml białego rumu
- 30 ml likieru Malibu
- 25 ml świeżego soku z limonki
- 20 ml syropu kokosowego
- kilka listków mięty
- top sody/wody mineralnej
Metoda: Muddled
Szkło: Highball
Garnish: Listek mięty
Artykuł w trakcie przygotowania.