Rekonstrukcje i twisty: Negroni

Boulevardier

Receptura:

  • 30 ml Campari
  • 30 ml słodkiego wermutu
  • 30 ml bourbonu

Metoda: Build
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Skórka pomarańczy


Clarified Negroni

Receptura:

  • 30 ml ginu
  • 30 ml sklaryfikowanego likieru*

*Receptura sklaryfikowanego likieru:

  • 120 ml Campari
  • 120 ml czerwonego wemutu
  • 60 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
  • 30 ml świeżo wyciśniętego soku cytrynowego
  • 60 ml mleka
  • 3-4 dashes bittera pomarańczowego (opcjonalnie)

Metoda: Milk-washing + build
Szkło: Rock
Garnish: Skórka pomarańczy


Enzoni

Receptura:

  • 30 ml ginu
  • 30 ml Campari
  • 22,5 ml świeżego soku cytrynowego
  • 15 ml syropu cukrowego
  • 5 zielonych winogron

Metoda: Muddle + Shake + Double Strain
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Zielone winogrona


Gaz Regan’s Negroni

Receptura:

  • 30 ml ginu
  • 30 ml Campari
  • 30 ml Jägermeistera

Metoda: Build
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Skórka pomarańczy


Japanese Negroni

Receptura:

  • 40 ml ginu Roku
  • 20 ml Campari
  • 20 ml wina śliwkowego (np.: Choya)

Metoda: Build
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Skórka pomarańczy


Negretto

Receptura:

  • 30 ml Campari
  • 30 ml likieru Amaretto Disaronno 
  • 30 ml słodkiego wermutu

Metoda: Build
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Plasterek pomarańczy


Negroni Sbagliato

Receptura:

  • 30 ml Campari
  • 30 ml słodkiego wermutu
  • 30 ml prosecco

Metoda: Build
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Skórka pomarańczy


Truflowo-czekoladowe Negroni

Receptura (dla 6-7 porcji)*:

  • 250 ml ginu
  • 250 ml Campari
  • 250 ml czerwonego wermutu
  • 100g organicznego ziarna kakaowca
  • 25g świeżo startych trufli

Metoda: Infuzja 24h
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Plaster trufli

*Sposób przygotowania: wszystkie składniki wymieszaj w zamykanym pojemniku. Odstaw na min. 24h. Przecedź przez drobne sitko lub/i filtr do kawy.


White Negroni

Receptura:

  • 45 ml ginu
  • 22,5 ml likieru Suze
  • 30 ml Lillet Blanc

Metoda: Build
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Skórka cytryny

Artykuł w trakcie tworzenia.