Rekonstrukcje i twisty: Negroni
Boulevardier
Receptura:
- 30 ml Campari
- 30 ml słodkiego wermutu
- 30 ml bourbonu
Metoda: Build
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Skórka pomarańczy
Clarified Negroni
Receptura:
- 30 ml ginu
- 30 ml sklaryfikowanego likieru*
*Receptura sklaryfikowanego likieru:
- 120 ml Campari
- 120 ml czerwonego wemutu
- 60 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
- 30 ml świeżo wyciśniętego soku cytrynowego
- 60 ml mleka
- 3-4 dashes bittera pomarańczowego (opcjonalnie)
Metoda: Milk-washing + build
Szkło: Rock
Garnish: Skórka pomarańczy
Enzoni
Receptura:
- 30 ml ginu
- 30 ml Campari
- 22,5 ml świeżego soku cytrynowego
- 15 ml syropu cukrowego
- 5 zielonych winogron
Metoda: Muddle + Shake + Double Strain
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Zielone winogrona
Gaz Regan’s Negroni
Receptura:
- 30 ml ginu
- 30 ml Campari
- 30 ml Jägermeistera
Metoda: Build
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Skórka pomarańczy
Japanese Negroni
Receptura:
- 40 ml ginu Roku
- 20 ml Campari
- 20 ml wina śliwkowego (np.: Choya)
Metoda: Build
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Skórka pomarańczy
Negretto
Receptura:
- 30 ml Campari
- 30 ml likieru Amaretto Disaronno
- 30 ml słodkiego wermutu
Metoda: Build
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Plasterek pomarańczy
Negroni Sbagliato
Receptura:
- 30 ml Campari
- 30 ml słodkiego wermutu
- 30 ml prosecco
Metoda: Build
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Skórka pomarańczy
Truflowo-czekoladowe Negroni
Receptura (dla 6-7 porcji)*:
- 250 ml ginu
- 250 ml Campari
- 250 ml czerwonego wermutu
- 100g organicznego ziarna kakaowca
- 25g świeżo startych trufli
Metoda: Infuzja 24h
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Plaster trufli
*Sposób przygotowania: wszystkie składniki wymieszaj w zamykanym pojemniku. Odstaw na min. 24h. Przecedź przez drobne sitko lub/i filtr do kawy.
White Negroni
Receptura:
- 45 ml ginu
- 22,5 ml likieru Suze
- 30 ml Lillet Blanc
Metoda: Build
Szkło: Rock z kośćmi lodu
Garnish: Skórka cytryny
Artykuł w trakcie tworzenia.