Rekonstrukcje i twisty: Bloody Mary
Bacon Bloody Mary
Receptura:
- 40 ml wódki infuzowanej pieczonym boczkiem
- 150 ml soku Clamato
- 15 ml soku cytrynowego
- szczypta soli
- szczypta świeżo mielonego pieprzu
- 1/2 łyżeczki sosu Worcestershire
- 2-3 krople tabasco
Metoda: Build
Szkło: Highball + kości lodu
Garnish: Plaster pieczonego boczku
Bloody Caesar
Receptura:
- 40 ml wódki
- 100 ml soku Clamato
- 15 ml soku cytrynowego
- szczypta soli (najlepiej selerowej)
- szczypta świeżo mielonego pieprzu
- 1/2 łyżeczki sosu Worcestershire
- 2-3 krople tabasco
Metoda: Build
Szkło: Highball + kości lodu
Garnish: Łodyga selera naciowego (opcjonalnie oliwki lub pikle)
Chrzanowa Bloody Mary
Receptura:
- 40 ml wódki
- 150 ml soku pomidorowego
- 15 ml soku cytrynowego
- szczypta soli
- szczypta świeżo mielonego pieprzu
- 1 łyżeczka siekanej cebuli
- 1/8 łyżeczki mielonej papryki
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżeczka zalewy z pikli
- 5-10 ml sosu Worcestershire
- 2-3 krople tabasco
Metoda: Shake + Strain
Szkło: Tumbler
Garnish: Łodyga selera naciowego (opcjonalnie pikle)
Smoky Bloody Mary
Receptura:
- 40 ml mocno dymnej szkockiej whisky
- 100 ml soku pomidorowego
- 15 ml soku cytrynowego
- szczypta soli (najlepiej morskiej)
- szczypta świeżo mielonego pieprzu
- 1/2 łyżeczki sosu Worcestershire
- 2-3 krople tabasco
Metoda: Build
Szkło: Highball + kości lodu
Garnish: Łodyga selera naciowego (opcjonalnie oliwki lub pikle)
Artykuł w trakcie przygotowania.